Російські танки Т-90 вразливіші за західні / фото Міноборони РФ

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко нагадав про доповідь російського вченого Анатолія Адамчука з Міноборони РФ, в якій він зокрема оцінив танки Т-90, від чого "у багатьох тодішніх російських генералів посивіло волосся на голові".

"Згідно з доповіддю Адамчука, танки Т-90 не мають достатньо вогневої потужності для пробиття лобової броні зарубіжних аналогів. У свою чергу танки НАТО мають можливість гарантованого пробиття броні Т-90 на відстані до 3 км. після появи снарядів М829А1 цей показник виріс до 4 км. подальша модернізація даного снаряда у вигляді М829А2 дозволяє вражати російські танки з гарантованим пробиттям броні на відстані 6 км", - зазначив Коваленко.

За його словами, з моменту цієї доповіді у Т-90 внесли мінімальні зміни, які "лише збільшили кількість вразливих зон у танка".

Відео дня

"У свою чергу США з тих пір у значній мірі поліпшили всі свої основні характеристики: від рівня захищеності до вогневого потенціалу, в танках M1A1D, М1А2ЅЕР, M1A2 SEP v. 2 і M1A2 SEP v. 3. Але Т-90, звичайно ж, "не мають аналогів у світі". Так!" -  резюмував Коваленко.

Російські танки Т-90 - актуальне

Як повідомляв Коваленко раніше, через гострий дефіцит росіяни продовжують застосовувати в якості артилерії свої найдорожчі танки Т-90М "Прорив".

За його інформацією, на сьогоднішній день в Україні було задокументовано знищення/пошкодження/затрофей 50 російських танків Т-90А/С/М "Прорив", а, за не задокументованими даними, ця кількість вже і зовсім давно перевищила 80 одиниць.