Росіяни застосовують танки Т-90М "Прорив" в якості артилерії / скріншот

Через гострий дефіцит росіяни продовжують застосовувати в якості артилерії свої найдорожчі танки Т-90М "Прорив".

Так військово-політичний оглядач Олександр Коваленко прокоментував черговий пафосний ролик російських пропагандистів про бойове застосування танків, які "не мають аналогів у світі".

"Пропагандистська клоака "Зірка" публікує репортаж про те, як Т-90М "Прорив" "знищують" групу українських танків і ББМ. При цьому, в даному репортажі ми знову бачимо що? Ми бачимо, як танковий взвод Т-90М "Прорив" здійснює серію пострілів по навісній", - зазначив експерт.

На його думку, репортажі російської пропаганди підтверджують те, що нестача артилерії і боєприпасів змушує їх застосовувати не тільки старий танковий ресурс (Т-72, Т-62) у якості артилерії, але і навіть танки Т-90М "Прорив", які "не мають аналогів у світі":

"Так скоро і "Армату" побачимо, замість Д-20/30".

УНІАН повідомляв, як російські пропагандисти днями зняли пафосний ролик про бойове застосування "аналогівнетного" танка Т-90М "Прорив", але випадково розкрили системну проблему російської армії:

Втрати Росії - скільки російських танків знищили ЗСУ

За даними Генерального штабу Збройних сил України, з початку широкомасштабного вторгнення на поле бою знищили 3492 танків (8 одиниць - за минулу добу).

Також Росія втратила: 161520 чоловік особового складу, 6799бойових броньованих машин, 2528 артилерійських систем, 502 РСЗВ, 262 засоби ППО, 289 вертольотів і 304 літаків.

Раніше Колавенко повідомляв, що на сьогоднішній день в Україні було задокументовано знищення/пошкодження/затрофей 50 російських танків Т-90А/С/М "Прорив", а, за не задокументованими даними, ця кількість вже і зовсім давно перевищила 80 одиниць.