facebook.com/Palkin.Sergey

Футбольний клуб Шахтар щодня допомагає переселенцям, але вірить, що скоро український прапор знову прикрашатиме поля Прем'єр-Ліги. Про це розповів генеральний директор клубу Сергій Палкін в інтерв'ю британському виданню The Guardian.

"Коли почалася війна, на кордоні було складно, тому що тисячі і тисячі, а може, й мільйони хотіли залишити країну, з одного боку, а з іншого боку, ми хотіли привезти з-за кордону допомогу, продукти і ліки, тому виникли проблеми. Тепер ситуація зрозуміла і структурована. У нас ще залишилася низка логічних проблем, але ми вони не заважають стабільно працювати", - зазначив він.

За словами Палкіна, частина гравців були перевезені у Спліт завдяки допомозі футбольного директора клубу Даріо Срни і хорватської влади. Інші - працюють волонтерами і допомагають біженцям на "Львів Арені", де Шахтар організував пункт допомоги. "На "Львів Арені" "Шахтар" надає продукти харчування, воду та медикаменти.  Біженці, в тому числі багато дітей, покинули свої рідні міста по всій Україні, взявши з собою тільки найнеобхідніше. Власник клубу Рінат Ахметов допомагає фінансувати гуманітарну допомогу і приймати тисячі переселенців на стадіоні, який сам прийняв "Шахтар" після того, як команда змушена була вперше покинули Донецьк", - пише видання.

Відео дня

За словами Сергія Палкіна, для клубу і всіх українських любителів футболу дуже важлива та підтримка, яку світова футбольна спільнота надає Україні. "Ми бачимо все, що відбувається у світі. Ми бачимо чемпіонат Англії, ми бачимо Чемпіонат Німеччини, і перед кожною грою ми бачимо величезну підтримку. Ми всі віримо, що переможемо, це найголовніше. Ми не ведемо нормальне життя, у нас немає на це часу, ви не можете думати про відпочинок.  Тепер всі наші зусилля спрямовані на одну мету: виграти цю війну", - заявив Палкін.

Нагадаємо, раніше Шахтар передав теплий одяг на загальну суму понад 1 мільйон гривень для потреб мотопіхотного батальйону 72-ї окремої механізованої бригади.