У Шойгу розмріялися про знищення ракет ATACMS

У російському міністерстві оборони розмріялися про знищення далекобійних ракет ATACMS, які Україна нещодавно почала застосовувати на фронті.

Про цю "перемогу" росіяни заявили у так званому зведенні міноборони РФ. Розповідаючи про "головні новини з фронту", окупанти оголосили про нібито збиття американських ракет ATACMS.

"Протягом минулої доби перехоплено дві оперативно-тактичні ракети ATACМS виробництва США, зенітну ракету С-200, перероблену для ураження наземних цілей, а також дві протирадіолокаційні ракети HARM і два реактивні снаряди системи залпового вогню HIMARS виробництва США", – зазначено в самому зведенні МО РФ.

Відео дня

ATACМS проти окупантів

17 жовтня окупанти заявили, що українська армія вдарила далекобійними ракетами по військових аеродромах в окупованих Бердянську та Луганську. Пропагандисти повідомили про про серйозні втрати окупаційних військ.

У Силах спецоперацій ЗСУ пізніше заявили, що була проведена операція DRAGONFLY. Вони відзвітували про знищення дев'яти вертольотів, спеціальної техніки, пускової установки протиповітряної оборони та складу боєприпасів.

Цього ж дня головнокомандувач Збройними силами, генерал Валерій Залужний показав перші пуски в Україні американських ракет ATACMS великої дальності.

Аналітичний проект Oryx, який збирає інформацію про військові втрати України і РФ за візуально підтвердженими даними, підрахував, скільки вертольотів втратили загарбники в результаті атаки по аеродромах в окупованих Бердянську та Луганську. Так, в результаті атак ракетами ATACMS були знищені сім вертольотів Ка-52 Алігатор і два вертольоти Мі-8. Ще 15 вертольотів - вісім Ка-52 і сім Мі-8 - були пошкоджені.

Вас також можуть зацікавити новини: