Зеленський вважає, що російське суспільство має навчитися жити без бензину, дизеля, електрики / фото УНІАН

США незадоволені ударами Києва по нафтопереробних заводах та інших об'єктах паливно-енергетичного комплексу Росії. Це підтвердив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю газеті The Washington Post.

"Реакція США на це не була позитивною", - заявив український лідер, але підкреслив, що Вашингтон не міг обмежити використання Україною зброї власного виробництва.

"Ми використовували наші дрони. Ніхто не може сказати нам, що ви не можете", - додав він.

Відео дня

Зеленський вважає, що він зможе зупинити російські атаки на енергосистему України, тільки змусивши Росію заплатити аналогічну ціну.

"Якщо немає протиповітряної оборони для захисту нашої енергетичної системи, і росіяни атакують її, моє запитання: чому ми не можемо їм відповісти? Їхнє суспільство має навчитися жити без бензину, без дизеля, без електрики. Це чесно. Коли Росія припинить ці кроки, ми зупинимося", - сказав він.

Удари по російських НПЗ - деталі

Видання Financial Times писало, що США закликали Україну припинити атаки на енергетичну інфраструктуру Росії, попереджаючи, що удари безпілотників можуть підвищити світові ціни на нафту і спровокувати помсту.

Британська розвідка вважає, що Росія навряд чи зможе захистити всі свої нафтопереробні заводи від атак українських дронів.

Вас також можуть зацікавити новини: