Росія розпочала збройний конфлікт проти України у 2014 році / ssu.gov.ua

Служба безпеки України затримала одного з організаторів незаконного референдуму 2014 року у Луганській області, який 7 років переховувався на території РФ.

Як повідомляє прес-центр СБУ, його затримали під час спецоперації у Новопскові на Луганщині.

За даними слідства, зловмисник очолював так звану виборчу комісію з проведення псевдореферендуму у Новопсковському районі щодо "незалежності ЛНР".

Відео дня

"Встановлено, що він брав активну участь в організації фейкового заходу, контролював "підрахунок голосів" та відправлення заповнених "бюлетенів" до тимчасово непідконтрольного українській владі Луганська", - йдеться у повідомленні.

Читайте такожРосійські окупанти поранили бійця ЗСУ на ДонбасіЩоб уникнути кримінальної відповідальності за вчинення злочинів проти основ національної безпеки України, зловмисник втік до РФ.

Слідчі СБУ заочно повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України та оголосили у розшук.

Війна на Донбасі

Росія розпочала збройний конфлікт проти України у 2014 році, підбуривши місцеве населення Донецької та Луганської областей до антиукраїнських акцій.

Згодом з участю приїжджих озброєних найманців Кремля в деяких населених пунктах регіону пройшли псевдореферендуми про начебто "відділення" від України. Результати цього "голосування" не визнані жодними країнами світу, крім Росії.

З 2014 року Київ усіляко намагається відшукати мирний шлях врегулювання конфлікту, проте Москва на діалог не йде.

Разом з вторгненням росіян на Донбас Росією був окупаний Крим – через такі ж псевдореферендуми.