Вадим Скібіцький висловився про заяву Джо Байдена щодо ядерної загрози з боку РФ / фото ua.depositphotos.com

Питання ядерної зброї РФ постійно тримають на контролі. Президент США Джо Байден дав свою оцінку щодо загрози застосування Росією ядерної зброї, яку міг зробити на підставі даних американської розвідки.

Зараз РФ реально продовжує шантажувати світ заявами щодо переміщення ядерної зброї в Білорусь, до того ж це відбувається напередодні саміту НАТО у Вільнюсі (має відбутися 11-12 липня), розповів заступник очільника Головного управління розвідки Міноборони української держави Вадим Скібіцький в інтерв'ю "РБК-Україна".

За його словами, "ризик може бути тоді, коли є наявна ядерна зброя, коли ти розумієш, що там розміщено, які засоби будуть використовуватися для доставки цієї ядерної зброї, де можливе її застосування". Скібіцький зазначив, що зараз є лише заяви супротивника про переміщення ядерної зброї та деякі приготування.

Відео дня

У ГУР підкреслили, що українська сторона буде слідкувати за всім, що стосується переміщення ядерної зброї Росії.

"…Якщо говорити про заяву президента Сполучених Штатів Америки - мабуть, він має підстави, тому що в нього є своя розвідка, яка йому доповідає. Це його оцінка…", - підкреслив Скібіцький.

Переміщення російської ядерної зброї у Білорусь - сьогодні це варто знати

Влада РФ пообіцяла передати ядерну зброю Білорусі. Російський диктатор Володимир Путін навесні стверджував, що на білоруській території до початку липня мають завершити будівництво сховища для тактичної ядерної зброї. У ЄС відреагували на плани переміщення зброї масового знищення - пригрозили Білорусі новими санкціями у разі появи на її території російської "ядерки".

Згодом - 16 червня - лідер росіян заявив, що на білоруській території нібито вже є перші ядерні заряди. Через кілька днів - 20 числа, Джо Байден сказав, що загроза застосування Путіним тактичної ядерної зброї є реальною. На думку очільника ГУР Міноборони України Кирила Буданова, росіяни не підуть на ядерний удар по нашій землі.

Вас також можуть зацікавити новини: