Активна фаза цієї війни може затягнутись на 5-6 місяців / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Активна фаза цієї війни може затягнутись на 5-6 місяців, але вже на сьогодні завдяки отриманому озброєнню ми можемо вести контрбатарейну боротьбу з артилерією противника без великого ризику для збройних сил та з економією боєприпасів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це в ефірі телемарафону повідомив військовий експерт Олег Жданов.

За його словами, навколо донецького напрямку зараз відбуваються найбільш запеклі бої. На жаль, битва затягується.

Відео дня

"Активна фаза цієї війни може затягнутись на 5-6 місяців. І треба налаштовуватись на такий термін. Наше головне досягнення, що ми на сьогодні досягли паритету зі збройними силами РФ", – наголосив Жданов.

Він підкреслив, що для переходу до контрнаступу, армії потрібна більш сучасна зброя нерадянського зразку.

"Навіть отримані гармати надають нам перевагу в точності та дальності, ми можемо знищувати противника без великого ризику для наших збройних сил і витрачаємо менше боєприпасів. Це можливість вести контрбатарейну боротьбу з артилерією противника", - сказав він.

За словами Жданова, бої у харківському напрямку – це перемоги, які доводять здатність української армії наступати. Наприкінці цієї війни країна повинна отримати абсолютно іншу армію, яка відповідатиме західним зразкам. Якщо використаємо цей шанс і переозброїмось, то Україна почуватиме себе в більшій безпеці.

Вас також можуть зацікавити новини: