Україну атакували "шахеди" / фото ua.depositphotos.com

У ніч на 21 листопада наліт російських дронів-камікадзе проводився кількома групами. Дрони змогли долетіти вглиб України - практично до кордону з Польщею. 

"Даний наліт змушує задатися як мінімум двома питаннями. Перший - чи був польський напрямок проявом демонстративної загрози для Польщі і як далеко б вони долетіли. Другий - загальна протяжність маршруту Shahed-131/136 перевищила 1300 км", - відзначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. 

Аналітик підкреслив, що окупанти якимось чином прокладають останнім часом найбільш безпечні маршрути для своїх Shahed-131/136. "Так, за результатами даного нальоту вони були знищені, але знову-таки, 6 годин загрози і більше 1300 намотаних кілометрів", - зазначив експерт.

Відео дня

Коваленко підкреслив, що їхні нові маршрути працюють на підвищення виживаності дронів-камікадзе, як за часом, так і за відстанню. "Можливо, сьогоднішній наліт був перевіркою дієздатності одного з таких маршрутів", - допустив експерт.

"Це зайвий раз вказує, що Україні не тільки потрібно більше класичних засобів ППО і важливість формування наземних мобільних груп перехоплення, а й стає одним з пріоритетів отримання легкої авіаційної техніки для повітряних перехоплень дронів-камікадзе", - зробив висновок експерт.

Нічна атака дронів-камікадзе

Вчора ввечері Україна опинилася під ракетною атакою Росії, Також окупанти запустили безпілотні літальні апарати.

О 20:14 Командування Повітряних сил ВСУ повідомило про атаку дронів типу "шахед" з півдня. Згодом стало відомо про" шахедів " з Херсонщини у напрямку Миколаївщини та на півдні Харківщини у бік півночі. О 21:01 Російські дрони рухалися в напрямку Миколаєва, іншу групу фіксували вздовж Харківської та Дніпропетровської областей в напрямку Полтавської області.

Сьогодні вранці в повітряних силах повідомили, що в ніч на 21 листопада російські окупанти атакували з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ Росії) 10-ю ударними БпЛА типу Shahed.

Вас також можуть зацікавити новини: