В ЗСУ розповіли, хто у окупантів воює на Харківщині / ​​​​фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Проти ЗСУ у Харківській області воюють колишні ув’язнені – "ШтормV", а також 13-й танковий полк, який  раніше був на Куп’янському напрямку, та 11-й механізований полк.

Як зазначив у інтерв’ю "Главкому" комбриг 92-ї окремої штурмової бригади ім. Кошового отамана Івана Сірка, Герой України, полковник Павло Федосенко, в основному це мобілізовані, якими керують кадрові офіцери.

"Ворог не жаліє ресурсів. Це помітно. Насамперед не жаліє людських ресурсів. Намагається накатами просуватися вперед, використовуючи величезну кількість особового складу – йдуть штурмові групи одна за одною. А у відповідь летить чимала кількість наших БпЛА", - розповів комбриг.

Відео дня

Ситуація на Харківському напрямку

Російські окупанти постійно бомблять Харків. Також складна ситуація в районі Вовчанська. Окупанти наблизилися до центральної частини Вовчанська у рамках нового наступу в регіоні. 

21 травня заступник голови Харківської ОВА Роман Семенуха заявив, що українські війська втратили близько 40% міста, аросіяни  наступають з півночі. Карти поля битви з відкритих джерел, складені незалежними групами, також показують, що РФ тепер контролює північну частину міста, довоєнне населення якого становило 17 тис. осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: