Юрій Федоренко розповів про успіх Сил оборони під Бахмутом / колаж УНІАН, фото t.me/SerhiyNaiev, скріншот

Українські захисники змогли зупинити навалу російських окупаційних військ на Бахмутському напрямку. Ворог намагається повернути втрачені позиції. 

"На відтинку противник продовжує виконувати поставлені завдання. Армія РФ намагається повернути втрачені позиції та свій вплив на Кліщіївку, Андріївку і в напрямку Часового Яру. Але об'єктивно Силам оборони в злагодженій роботі вдалося зупинити навалу противника", – розповів в ефірі "Еспресо" командир Батальйону ударних БпАК "АХІЛЛЕС" 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка, Юрій Федоренко.

За йго словами, щодоби там відбувається кілька атак з боку ворога. Проте тактичних успіхів окупанти не мають. 

Відео дня

Водночас Сили оборони вибили росіян з низки позицій, які займали окупанти. На поточний момент українські захисники там надійно закріпилися. Федоренко наголосив, що досягти такого результати вдалося  завдяки правильно спланованій операції, відвазі та наполегливій роботі особового складу.

"Йдеться про піхотний підрозділів, якому на долю випала найскладніша робота в Силах оборони. Штурмовики і піхотинці, за моїм переконанням, це найскладніша робота", – зауважив він. 

Війна в Україні: інші новини

Командувач Військово-Морських сил ЗС України віце-адмірал Олексій Неїжпапа заявив, що незаконно збудований росіянами Кримський міст "впаде" до кінця 2024 року. Він погодився з твердженням про те, що переправу можна вважати "небіжчиком".

Тим часом начальник прес-служби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш розповів про ситуацію на Бахмутському напрямку. За його словами, там росіяни йдуть малими піхотними групами під прикриттям артилерії та дронів на так звані "м'ясні штурми".

Вас також можуть зацікавити новини: