Олексій Неїжпапа розповів, коли знищать Кримський міст / колаж УНІАН, фото REUTERS, скріншот з відео Sky News

Незаконно збудований російськими окупантами Кримський міст не вистоїть до кінця 2024 року. Таку думку висловив командувач Військово-Морських сил ЗС України віце-адмірал Олексій Неїжпапа.

"Я думаю, недовго чекати залишилося. Принаймні, в цьому році точно (його не буде)", – зазначив він в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону. 

Командувач також ствердно відповів на питання про те, чи можна вважати Кримський міст "небіжчиком". Він додав, що знає, як знищити незаконно побудовану переправу. 

Відео дня

Атаки на Кримський міст

8 жовтня 2022 року була здійснена перша атака на незаконно побудований росіянами Кримський міст, який з'єднує окупований Крим і материкову Росію. Тоді на переправі прогримів вибух, що спричинило за собою часткове обвалення автомобільних прольотів.

17 липня 2023 року Кримський міст атакували вдруге – вже із застосуванням морських дронів. Як результат – у воду впав один проліт автомобільної частини мосту. На відновлення пішло кілька місяців. 

У лютому 2024 року міністр закордонних справ Дмитро Кулеба підкреслив, що за час повномасштабної війни Україна не змогла знищити Кримський міст, оскільки не має потрібного для цього озброєння. 

Вас також можуть зацікавити новини: