Росіяни зачастили зі своїми диверсійно-розвідувальними операціями на Сумщині / фото wikimedia.org

Противник біля Сумщини накопичує необхідні сили для того, щоб розтягувати наші резерви. Таку думку висловив спецпризначенець і офіцер ЗСУ Ігор Лапін.

Він зазначив, що росіяни зачастили зі своїми диверсійно-розвідувальними операціями на Сумщині.

"Є інформація, що вони там накопичують необхідні сили для того, щоб розтягувати наші резерви. На Харківщині їм це вдалося. А хто зупинив ворога на Харківщині окрім бригади ТрО, яка укомплектована без мотопіхотних підрозділів? Туди були закинуті резерви. Це був спецпідрозділ Нацгвардії та інші спецпідрозділи. А якщо зараз паралельно піде на Сумщині, то ми з яких фронтів будемо знімати наш особовий склад?" - сказав офіцер в ефірі Еспресо.

Відео дня

Він стверджує, що коли почалися негаразди в Очеретиному, то проблему послали туди закривати 100-ту бригаду, яка була знята з іншої ділянки фронту. 

"Я припускаю, що росіяни можуть зробити ще одне джерело тиску на наші Збройні сили та розтягувати наші резерви. Сьогодні вони пройшли на Харківщині, я думаю, що недалекий час, коли вони теж саме будуть робити десь на якихось ділянках на Сумщині. Однак це не буде безслідно для нашої розвідки, повинно бути розуміння де і які сили та засоби противник накопичує", - додав  Лапін.

Чи буде наступ на Сумщину - прогнози

Заступник командира третьої ОШБр Максим Жорін вважає, що РФ може зважитися на відкриття ще одного напрямку у північних областях України. На його думку, найбільша загроза зараз є для Сумської області.

"Найбільша загроза зараз, безумовно, це – Сумщина. Якщо росіяни захочуть ще більше розтягнути наші сили та ресурси, вони можуть собі дозволити ще й частково відкрити фронт в Сумській області", – сказав він.

Вас також можуть зацікавити новини: