Загрози окупації Сум та Сумської області немає / фото like.sumy.ua

Військовий експерт Олександр Коваленко розповів, що російські окупанти зосередили в Курській області на кордоні з Сумщиною угруповання військ чисельністю понад 10 тисяч чоловік.

Він зазначив, якщо говорити про Сумщину, то на кордоні з РФ теж немає фортифікаційних споруд.

"За кілька кілометрів до кордону будівництво фортифікаційних споруд майже неможливе. Зараз росіяни сконцентрували в Курській області поблизу кордону з Сумщиною угруповання військ загальною чисельністю понад 10 тисяч військовослужбовців. У Білгородській області, з якої вони продовжують свої наступальні дії на Липки та Вовчанськ, сконцентровано понад 40 тисяч особового складу окупантів", - заявив він у ефірі Еспресо.

Відео дня

Коваленко наголошує, що сьогодні будь-які загрози оточення Сум відсутні.

"Зараз у наступальних діях росіян на Харківщині залучене угруповання військ чисельністю понад 40 тисяч військовослужбовців, що в чотири рази більше, ніж вони сконцентрували в Курській області. З цього можна зробити висновок, що росіяни можуть вдатись до наступу на Сумщину, але лише у прикордонній смузі. Це можуть бути диверсійно-розвідувальні операції за дуже схожим сценарієм бойових дій на Харківщині. Загрози окупації Сум та Сумської області немає. Загроза оточення Сум теж відсутня", - додав аналітик.

Війна в Україні - чи є загроза для Сумщини

Заступник командира третьої ОШБр Максим Жорін вважає, що РФ може зважитися на відкриття ще одного напрямку у північних областях України. На його думку, найбільша загроза зараз є для Сумської області.

"Найбільша загроза зараз, безумовно, це – Сумщина. Якщо росіяни захочуть ще більше розтягнути наші сили та ресурси, вони можуть собі дозволити ще й частково відкрити фронт в Сумській області", – сказав він.

Вас також можуть зацікавити новини: