Росіяни скинули на селище Очеретино авіабомбу / фото t.me/VadymFilashkin

Унаслідок чергових ударів Росії по території України загинули цивільні люди у Донецькій та Сумській областях.

У своєму Telegram-каналі начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін повідомив, що унаслідок обстрілу Очеретиного одна людина загинула і дві зазнали поранень.

"Сьогодні вдень росіяни скинули на селище авіабомбу - влучили у 5-поверхівку. З-під завалів будинку витягнули тіло 67-річної жінки", - зазначив він і додав, що обидва поранені були доправлені до лікарні і отримують необхідну медичну допомогу.

Відео дня
Росіяни скинули на селище Очеретино авіабомбу / фото t.me/VadymFilashkin

Крім того, Офіс генерального прокурора повідомив, що ворог атакував дроном вантажівку на Сумщині, унаслідок чого її водій загинув.

"За даними слідства, 14 квітня 2024 року близько 8:00 окупанти на території Краснопільської громади Сумського району скинули з дрона вибухівку на вантажівку. Водій транспортного засобу загинув", - йдеться у повідомленні.

ворог атакував дроном вантажівку на Сумщині / фото t.me/pgo_gov_ua

Так, за процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури було розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

За тією ж статтею за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом атаки російської армії на Очеретине.

Як повідомляв УНІАН, 13 квітня голова Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус заявив, що на Чернігівщині російська армія розстріляла чоловіка, який віз на машині продукти для жителів прикордонних населених пунктів.

У відділі комунікацій поліції Чернігівської області уточнили, що російська армія прицільно обстріляла цивільний автомобіль жителя Новгорода-Сіверського. Внаслідок обстрілу загинув цивільний чоловік, 1990 року народження.

Вас також можуть зацікавити новини: