Настання зими звичайно вплине на перебіг бойових дій, проте все залежатиме від погоди, зазначили у ЗСУ / фото УНІАН

Стало відомо, як українські захисники готуються до холодного періоду року та які зміни у характері ведення бойових дій на фронті можуть бути під час холодів.

В ефірі телемарафону начальник прес-служби Східного угруповання військ Ілля Євлаш зазначив, що настання зими звичайно "вплине на перебіг бойових дій", проте все залежатиме від погоди.

"Якщо будуть дощі - це буде один сценарій, якщо одразу вдарять морози - це буде інший сценарій. Оскільки грунт залишиться мерзлим, і по ньому зможе їздити і важка техніка, в тому числі. Певним чином позначаться на проведенні бойових дій тумани і дощі. Тому що, навіть безпілотні літальні апарати, не можуть застосовуватись в таку погоду. Та й авіації, як армійській, так і тактичній, звичайно значно складніше вести бойові дії",- акцентував Євлаш

Відео дня

Він додав, що українські захисники ведуть підготовку до холодної погоди, утеплюють бліндажі та готують техніку. 

"Звичайно, це переведення техніки у зимовий стан, заміна мастил, добавка  різних присадок до пального. Також підготовка у забезпеченні буржуйками, різними засобами опалення та іншими видами забезпечуються. Волонтери досить велику допомогу здійснюють - дають грілки та інші різні необхідні засоби, якими наші бійці можуть зігрітись у холодну пору року",- зазначив Євлаш.

Зима в Україні - прогноз

Як зазначало агентство Reuters, під час наступної зими Україна зіткнеться з тривалими відключеннями електроенергії на тлі російських ракетних і безпілотних атак, які вже зробили частину енергетичної системи менш стійкою, ніж рік тому.

Зазначалося, що тисячі інженерів працювали протягом літніх місяців, щоб відремонтувати зламане обладнання, проте не було достатньо ані грошей, ані часу, щоб завершити підготовку до зими, що означає ще більше довгих ночей без світла, тепла та води для мільйонів українців і більше проблем для бізнесу та економіки в цілому.

Вас також можуть зацікавити новини: