ЗСУ можуть почати звільняти Крим, вважає експерт / фото УНІАН

Судячи з усього, наступним Збройні сили України будуть звільняти окупований Росією Крим.

Херсон був для РФ знаком поразки, але не дуже виразним, а Крим, безумовно, - це буде дуже серйозно, розповів політичний експерт, соціолог і журналіст Ігор Яковенко УНІАН.

Співрозмовник зазначив, що українська армія зараз завдає ударів по основам російської державності, суть якої - фашистська імперія. Експерт стверджує, що вже пішли помітні тріщини.

"Це тріщина між Кремлем і збройними силами, перш за все - Генштабом. Тому що Генштаб з самого початку був проти цієї війни. І ось зараз за невдачі він відповідає, а невдачі очевидні. Росія цю війну програє...", - сказав Яковенко.

На його думку, все більше і більше людей розуміють, що цю війну РФ програє.

"Ну, що на черзі, про це краще запитати генерала Залужного (головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний - Ред.), ...тому що, швидше за все, він і його команда краще знають, що на черзі (на звільнення - Ред.). Ну, судячи з усього, дійсно, мабуть, Крим...", - заявив соціолог.

Звільнення півдня України від окупантів - важливі новини

На початку листопада російські загарбники через серйозні проблеми з постачанням відступили з правого берега Дніпра в Херсонській області на лівий. Вже 11 числа в Херсон, який був під окупацією з початку війни, зайшли захисники України.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко сказав, що зона 10-20 кілометрів углиб лівобережжя некомфортна для ворогів, оскільки на неї впливає українська артилерія. Експерт підкреслив, що супротивник забирає з некомфортних зон посіпак, але це не можна називати відступом.

Військовий експерт Олександр Мусієнко спрогнозував, що ворожі сили можуть опинитися в "мішку" в Криму після того, як відступлять на півострів з лівобережжя Херсонської області та із Запорізького напрямку.

Вас також можуть зацікавити новини: