Супротивники не тікають з лівобережної частини України, вважає оглядач / фото REUTERS

Російські окупанти на частини лівобережжя України знаходяться в некомфортній зоні - на неї впливає наша артилерія.

Частину ворожих підрозділів забирають з некомфортних зон, але при цьому не можна говорити про те, що вороги тікають чи відступають, розповів військово-політичний оглядач Олександр Коваленко в ефірі "FreeДом".

"Говорити про те, що російські окупанти цілком і повністю йдуть з лівобережжя - ні, не доводиться. Лівобережжя зараз слід розглядати як зони впливу нашої артилерії. Тобто, некомфортні зони, в яких знищення об'єктів російських окупантів, їх позицій, вони здійснюються з мінімальним ризиком...", - сказав експерт.

За його словами, 10-20 кілометрів углиб лівобережжя - це некомфортна для загарбників зона.

"...саме з цієї зони забирають частину... своїх підрозділів, вони залишають частину своїх позицій, але при цьому це не говорить про те, що вони звідти тікають, що вони відступають - ні, вони зберігають там підрозділи в кількості достатній, щоб утримувати позиції в обороні певний період часу. Тобто, це не якесь залишення лівобережжя...", - додав Коваленко.

Війна з Росією в Україні - це варто знати сьогодні

9 листопада в РФ заявили, що вирішили відступити з правобережжя Херсонської області на лівобережжя через серйозні проблеми з постачанням. 11 числа у Херсон зайшли українські воїни.

Пізніше стало відомо, що з Херсонського напрямку Росія перекидала в Луганську область залишки професійних військових - десантників.

Радник Офісу президента Олексій Арестович вважає, що супротивник робитиме наголос на "визволенні" Донецької та Луганської області, щоб показати це як результат війни.

Вас також можуть зацікавити новини: