За кількох умов окупанти в Криму можуть опинитися у пастці, поділився експерт / фото УНІАН, Євген Кравс

Окупаційні російські сили у захопленому РФ Криму можуть опинитися в "мішку" після того, як відступлять на півострів з лівобережної частини Херсонської області та із Запорізького напрямку.

Після того, як українські війська зможуть відтіснити супротивника в Крим, відповідно, цей "мішок" можна буде зав'язати, розповів військовий експерт Олександр Мусієнко в ефірі "FreeДом".

"На сьогоднішній день, для того, щоб ми говорили про Крим, перед нами стоїть дуже важливе завдання - це звичайно ж зробити так, щоб ворог змушений був відступати і відходити в окупований Крим, особливо з лівого берега Херсонської області та Запорізького напрямку...", - зазначив він.

Війна в Україні з Росією 2022 - що потрібно знати

9 листопада стало відомо, що російські окупанти вирішили відступити з правобережжя Дніпра в Херсонській області на лівобережжя. Відступ вороги пояснили тим, що мають серйозні проблеми з постачанням. Вже 11 числа українські бійці зайшли в Херсон.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко говорив, що для супротивників 10-20 кілометрів углиб лівобережжя - це некомфортна зона, оскільки на неї впливає наша артилерія. Експерт додав, що частину підрозділів ворога забирають з некомфортних зон, однак це не можна називати втечею.

Екс-заступник начальника Генштабу Збройних сил України генерал-лейтенант Ігор Романенко говорив, що з військової точки зору зараз йде переформатування Криму з півострова в острів.

Довідка УНІАН. Переносне значення слова "мішок" - це оточення військ силами супротивника.

Вас також можуть зацікавити новини: