За словами експерта, ворожі штурмовики вдається збивати на невеликій висоті / колаж УНІАН, фото Вікіпедія, скриншот

Військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі, льотчик-інструктор Роман Світан розповів, що Су-25 є основним тактичним штурмовиком, який працює вже довготривалий час, близько 40 років. За його словами, цей літак є гарним з погляду роботи по землі. 

Світан зауважив, що цей літак має 10 точок підвіски, тому вони можуть використовувати НУРСи, тобто некеровані реактивні снаряди.

"Взагалі це такий літаючий "Град"", - пояснив експерт для 24 каналу.

Відео дня

Полковник ЗСУ зауважив, що українська протиповітряна оборона не дає підходити ворожому Су-25 на висотах для роботи по цілі. Тому росіяни мусять заходити на гранично малих висотах, тобто нижче 30 метрів. Також ці штурмовики здебільшого літають парами. 

За словами Світана, на гранично малій висоті зенітно-ракетний комплекс не бачить "сушок", тому літак відстрілюється за 5 км до лінії бойового зіткнення. Також переважна кількість українських ПЗРК можуть знищувати цілі на відстані до 5 км. 

Проте експерт наголосив, що Україна тепер має деякі ПЗРК і ЗРК, які можуть діставати Су-25 на гранично малих висотах на більших відстанях. Через що українським військам вдалося знищити ще один Су-25. 

Збиття ворожих літаків - останні новини

Як писав УНІАН, бійці 110-ї окремої механізованої бригади збили російський штурмовик Су-25. Такий літак вже є четвертим, який ліквідували воїни цієї бригади від початку травня. 

Також повідомлялось, що Україна вперше збила російський Ту-22М3, внаслідок чого було також ліквідовано помічника командира - капітана Андрія Кононова. Місцева газета РФ написала, що "Кононов... героїчно загинув в Україні, виконуючи бойове завдання".

Вас також можуть зацікавити новини: