На Заході назвали серйозні проблеми українських воїнів у війні проти росіян / колаж з фото 45 окремої артилерійської бригади ЗСУ та УНІАН

Триває повномасштабна війна в Україні проти росіян і, на думку західних експертів, українська сторона має серйозні проблеми.

Військовий експерт Фонду Карнегі в подкасті сказав, що "українські сили, хоча і мотивовані, але виснажені", пише AP. За його словами, захисникам України потрібно "відновити свою боєздатність після виснажливого п'ятимісячного контрнаступу". "Російські військові з жовтня намагаються перехопити ініціативу на фронті в декількох областях", - підкреслив він.

Британський політолог Марк Галеотті в подкасті розповів, що українці мають "вкрай мало резервів". Експерт попередив, що якщо російські окупанти зможуть прорвати наші оборонні лінії, то їм вдасться "завдати справжньої шкоди комунікаціям, лініям постачання, тиловим базам постачання".

Відео дня

Коли закінчиться війна - Україна залишається у центрі уваги

19 грудня у президента Володимира Зеленського запитали, чи закінчиться наступного року війна проти РФ. Український лідер заявив, що на це питання відповіді не знає ніхто. Лідер держави підкреслив, що якщо українці не втратять стійкість, то завершать повномасштабне протистояння раніше.

Існує думка, що кінець війни в Україні буде несподіваним для всіх. Раніше колишній російський прем'єр-міністр Михайло Касьянов прогнозував, що війна українців проти РФ закінчиться наприкінці наступного року.

Вас також можуть зацікавити новини: