Зеленський випустив нове відеозвернення / Скриншот

Президент Володимир Зеленський анонсував запуск спеціальної "Книги катів" – інформаційної системи, у якій збираються підтверджені дані щодо воєнних злочинців і злочинців із російської армії.

Про це глава держави заявив у своєму відеозверненні ввечері, 7 червня.

"І ще одна новина, про яку зараз можна повідомити. На наступний тиждень запланований запуск спеціальної "Книги катів" – інформаційної системи, у якій збираються підтверджені дані щодо воєнних злочинців і злочинців із російської армії. Я неодноразово наголошував, що всі вони обов'язково понесуть відповідальність. І ми крок за кроком до цього наближаємося", - сказав він.

Відео дня

За словами президента, створення такої інформаційної системи триває вже певний час.

Як пояснив президента, це конкретні факти про конкретних людей, які винні у конкретних жорстоких злочинах проти українців.

"І така "Книга катів" є однією з основ не тільки відповідальності безпосередніх виконавців воєнних злочинів – солдатів окупаційної армії, але й їхніх командирів. Тих, хто віддавав накази. Тих, хто зробив можливим усе, що вони наробили в Україні. В Бучі, в Маріуполі, в усіх наших містах, в усіх громадах, до яких дотягнулися", - резюмував Зеленський.

Раніше повідомлялося, що в Україні двох військових РФ засудили до 11,5 років позбавлення волі. 

Вас також можуть зацікавити новини: