Зеленський: Україна зацікавлена у виробництві далекобійних ракет та артилерії / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що комбінація новітніх технологій і військової тактики допоможе Україні перемогти у війні, яку розпочала Росія з метою загарбання і знищення Української державності.

Як повідомляє сайт президента України, Зеленський провів зустріч із представниками оборонних компаній США, Великої Британії, Німеччини, Франції, Туреччини, Швеції та Чехії, які прибули до Києва для участі в першому Міжнародному форумі оборонних індустрій.

Співрозмовники обговорили перспективи партнерства та спільного виробництва озброєнь, зокрема з урахуванням воєнного досвіду України.

Відео дня

"Повітряний щит і розмінування – це на сьогодні два найбільших пріоритети для нас", – констатував глава держави.

Як зазначив президент, йдеться як про засоби протиповітряної оборони, так і про виробництво систем попередження, розвідки тощо.

"Ми маємо це зробити. Це буде корисно не лише для України, а й для Європи, для наших сусідів", – переконаний Зеленський.

Також, як підкреслив глава держави, Україна зацікавлена у виробництві далекобійних ракет та артилерії з новими можливостями.

На переконання президента, саме комбінація новітніх технологій і військової тактики допоможе Україні перемогти у війні з російським агресором.

"Саме тому ми ставимо пріоритетом розвиток оборонного виробництва з використанням сучасних технологій, виробництва снарядів, ракет, дронів в Україні у співпраці зі світовими лідерами сфери та з використанням нашого досвіду їх експлуатації. Україна показала всьому світу, що насправді працює, і я думаю, що ми можемо ділитися цим досвідом", – зазначив Володимир Зеленський.

Як наголосив глава держави, Україна готова запропонувати спеціальні умови компаніям, які виявлять готовність спільно з нашою країною розвивати оборонне виробництво.

"Це буде взаємовигідне партнерство. Думаю, що це добрий час і місце, щоб створити великий військовий хаб", – резюмував президент.

Альянс оборонних індустрій - що відомо

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський оголосив про створення Альянсу оборонних індустрій. У цьому зв'язку, як зазначив президент, була розроблена відповідна базова декларація як основа альянсу, до якої можуть долучитися компанії, які готові "разом з Україною будувати новий арсенал вільного світу".

Також, президент оголосив, що Україна розробляє спеціальний економічний режим оборонно-промислового комплексу, щоб дати усі можливості реалізувати потенціал кожній компанії, яка працює заради оборони в Україні.

Зеленський наголошує, що Україна створює спеціальний оборонний фонд для виробництва зброї, який буде наповнюватися від продажу конфіскованих російських активів та за рахунок дивідендів від державних оборонних активів.

Вас також можуть зацікавити новини: