Українським силам оборони на Мар'їнському напрямку відкинути сили противника і виснажити їх / фото facebook.com/JointForcesCommandAFU

Ситуація на одному з найбільш "гарячих" напрямків - Мар'їнському - важка, але Сили оборони поступово "сточують" російську армію. Про ситуацію в районі одного з сіл, яке намагаються захопити окупанти, розповів військовий експерт Олександр Коваленко.

"Останні 2-3 тижні запеклих боїв в районі Новомихайлівки сточили підрозділи 39-ї ОМСБр 68 АК... Дані підрозділи діяли в південному секторі і їх метою було охоплення села з півдня, з виходом, або на Водяне, або Костянтинівку, в обох випадках перерізаючи логістичну артерію 0532. Причому вихід на Костянтинівку для гарнізону в Новомихайлівці виглядав би максимально фатальним", - розповів експерт.

При цьому Коваленко підкреслив, що, незважаючи на всі зусилля окупантів, ЗСУ в Новомихайлівці не тільки вдалося запобігти цьому прориву, але і відкинути сили противника і виснажити їх. Таким чином, тепер підрозділи 39-ї ОМСБр потребують термінового відновлення боєздатності.

Відео дня

"За логікою речей, її повинні будуть найближчим часом вивести з району Новомихайлівки, але з урахуванням того, що її поки повноцінно ніким замінити, швидше за все - ні, ніж - так. А це означає, що 39-ку будуть обнуляти по максимуму", - підкреслив екусперт.

У той же час, він зазначив, що ситуація в районі Новомихайлівки вкрай складна, оскільки у окупантів "достатньо ресурсу для продовження тиску силами 33-го і 255-го МСП 20-ї МСД, а також не вбивається і постійно відроджується з кісток 155-ї ОБр МО ТОФ". Хоча, зазначив експерт, українським Силам оборони їх також вдається не тільки стримувати, а й відкидати.

Ситуація на фронті - що відомо

На Мар'їнському напрямку за останню добу велися бої біля Георгіївки, перемоги і Новомихайлівки Донецької області. ЗСУ відбили 25 атак. 

Раніше повідомлялося, що Новомихайлівку росіяни штурмують колонами техніки. Окупанти намагаються прорвати там нашу лінію оборони і вийти на трасу, що з'єднує густонаселене Курахове і Вугледар, який росіяни хочуть відбити вже тривалий час. 

Вас також можуть зацікавити новини: