Експерт пояснив значення звільнення Старомайорського для контрнаступу / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко заявив, що звільнення села Старомайорське Донецької області відкриває перед українськими військовими перспективи для подальшого просування. Зокрема, в напрямку Старомлинівки. 

"Старомайорське – чому та довго йшли бої, тому що там були укріплені позиції ворога. На цьому напрямку ледь не кожен населений пункт, ледь не кожне село – це невеликий укріпрайон", – пояснив він в ефірі "24 каналу".

За словами експерта, російські загарбники укріплюються та барикадуються в різних приміщеннях та створюють потужні опорні пункти, з яких бʼють артилерією.

Відео дня

Ворог блокував просування українських військ, контролюючи висоти у вже звільненому Старомайорському. І після втрати цих висот росіяни закріплюються за ними, що дає Силам оборони можливість збільшувати площу та дальність ураження противника артилерією.

"Це відкриває шлях на Старомлинівку – це такий укріпрайон, який залишається у ворога на цьому напрямку", – резюмував Мусієнко.

Контрнаступ ЗСУ

Одразу декілька відомих західних ЗМІ випустили матеріали про початок нового етапу контрнаступу українських військ. Зокрема, видання NYT пише, що напрямок основного удару припадає на південь. Українські військові спробують пройти через мінні поля і дістатися до Токмака Запорізької області, а в разі успіху – до Мелітополя. Для цього Україна почала вводити на поле бою додаткові резерви. 

Водночас CNN наголошує, що українські захисники намацали слабке місце в обороні ворога на півдні Україні і почали велику атаку. Зазначається, що ЗСУ прорвалися внаслідок декількох хвиль атаки, у яких використовувалися понад 100 одиниць броньованої техніки.

Вас також можуть зацікавити новини: