Держбюджетом-2019 на потреби армії передбачено більш як 102 млрд грн / фото УНІАН

Міністерство оборони планує збільшити обсяги закупівель нового озброєння, пріоритет надаватиметься вітчизняному виробнику.

Про це під час робочої поїздки на Львівщину заявив міністр оборони України Степан Полторак, повідомляється на сайті МОУ.

"Хотів би зазначити, що державне оборонне замовлення, яке ми прийняли на Раді національної безпеки і оборони, є дуже оптимістичним і дає нам всі підстави боротися за майбутнє з великою перспективою", - наголосив міністр оборони.

Відео дня

Як підкреслив Полторак, "у нас з’являється нова потужна високотехнологічна зброя, комплекс високоточної зброї, яка дасть можливість наносити ураження противнику і захищати свою країну".

Читайте такожУкраїна наступного року випробує нові зразки зброї

Міністр оборони зауважив, що пріоритет при цьому надається вітчизняному виробнику.

"Ми плануємо збільшити закупку нового озброєння і того, якого в нас ще немає на озброєнні. До 20 найменувань тих, яких немає сьогодні на озброєнні, ми плануємо закупити, і не тільки закупити, а й створити в Україні. Я б сказав, більшість озброєнь буде вітчизняного виробництва", - наголосив Полторак.

Як повідомляв УНІАН, держбюджетом-2019 на потреби армії передбачено більш як 102 млрд грн.

26 грудня президент Петро Порошенко заявив, що Збройні сили наступного року отримають 6 тис. мінометів, снайперської зброї, ЗРК, понад тисячу БТРів та БМП, десятки літаків та малі броньовані артилерійські катери, десантні катери і засоби радіолокації.

Підприємства "Укроборонпрому" протягом 2018 року передали українським силовим структурам понад 2,5 тис. одиниць високоточного озброєння.