За словами Ігоря Романенка, Україна продавала електромагнітну зброю за кордон / фото УНІАН

Колишній заступник начальника Генштабу Збройних Сил України, генерал-лейтенант запасу, кандидат військових наук, доктор технічних наук, професор Ігор Романенко повідомив, що Україна і раніше розробляла і виготовляла електромагнітну зброю.

Українська держава продавала електромагнітну зброю за кордон, розповів експерт під час чату на Главреді.

За словами співрозмовника, за роки незалежності України в країні з'являлися розробки у військово-промисловому комплексі навіть світового рівня, в тому числі й розробки електромагнітної зброї.

Відео дня

Читайте такожСША мають намір створити системи виявлення пусків гіперзвукових ракет

"Проте з причини того, що до 2014 року виділялося вкрай мізерне фінансування на армію, для неї закуповувалися лише одиничні екземпляри - просто, щоб показувати країнам-покупцям, що ці зразки є на озброєнні української армії", - сказав він.

Романенко наголосив, що відсутність можливості закупити в достатній кількості таку зброю для армії в нашій країні традиційно пояснювалося відсутністю грошей, і це - "порочна практика".

"Так що магнітна зброя була і раніше: вона і розроблялася, і виготовлялася, і продавалася Україною за кордон", - додав професор.

Нагадаємо, наприкінці березня у прес-службі Спецтехноекспорта, який входить до складу держконцерну Укроборонпром, повідомили, що підприємства оборонного комплексу України розробили й освоїли виробництво електромагнітної зброї.