"Укроборонпром" відправив у Таїланд перший машинокомплект БТР-3КШ / фото ukroboronprom.com.ua

Державний концерн "Укроборонпром" відправив у Таїланд перший машинокомплект БТР-3КШ для ліцензійної збірки в цій країні.

Про це повідомив генеральний директор концерну Павло Букін, передає прес-служба "Укроборонпрому".

"Розглядаємо цю експортну поставку як маркер поглиблення нашого співробітництва з Таїландом - стратегічним партнером України в Південно-Східній Азії. Україна має серйозні перспективи в цьому напрямку і повинна їх використовувати у своїх національних інтересах", – підкреслив Букін.

За його словами, кілька років тому укладено рамкову угоду з уповноваженим підприємством Міністерства оборони Таїланду з виробництва БТР-3Е1, різних модифікацій і машин на його базі, а також щодо забезпечення сервісного обслуговування в королівстві.

"Кооперація з Таїландом дозволила Україні розширити лінійку БТР-3 і запустити в серійне виробництво абсолютно нову бойову машину світового рівня", – зазначив гендиректор.

БТР-3КШ є новою машиною в лінійці БРТ-3, оснащена автоматизованою системою керування боєм, яка об'єднує передану захищеним цифровим зв'язком інформацію про місцезнаходження підрозділів, цілей і засобів вогневого ураження. Система управління боєм виводить цілісну картину на тактичні комп'ютери і дозволяє оперативно передавати бойові завдання і контролювати їх виконання.

БТР-3КШ має у своєму складі безпілотні комплекси, що дозволяє самостійно отримувати уточнену інформацію. Зараз у складі БТР-3КШ застосовуються БПЛА "Рама" від ДП "ОКБ Авіації загального призначення", що входить до складу концерну.

В командно-штабну машину можливо інтегрувати будь-який безпілотний комплекс і легкий бойовий модуль. Характеристики високопроходного шасі 8х8 БТР-3КШ дозволяють досягати швидкості 100 км/год з можливістю форсувати водні перешкоди.