Йенс Столтенберг / REUTERS

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Йенс Столтенберг закликав країни - члени НАТО готуватися до припинення дії Договору про ракети середньої і меншої дальності (ДРСМД).

Відповідну заяву Столтенберг зробив в інтерв'ю Der Spiegel, витяги з якого журнал публікує в п'ятницю, 26 липня, пише DW.

"На жаль, ми не бачимо жодних ознак того, що Росія готова виконувати свої міжнародні зобов'язання в рамках ДРСМД", - заявив він. "Якщо РФ не зробить цього до 2 серпня, договір "помре", - попередив Столтенберг.

Відео дня

Читайте такожУ НАТО заявили, що Росія розробила ракету середньої дальності

Раніше в коментарі газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung генсек альянсу писав, що "Росія розірвала ДРСМД і тим самим створила серйозну загрозу нашій безпеці". "Москва повинна використати свій останній шанс, щоб врятувати цю угоду, підкреслював він. "В іншому разі вона буде нести повну відповідальність за припинення дії договору, в результаті якого світ стане менш стабільним для всіх нас", - вказував Йенс Столтенберг.

При цьому він попередив, що Росія вже розробила нову ядерну ракетну систему середньої дальності і навіть розмістила її. Конкретного місця базування він, проте, не назвав.