Сплановано завершення розроблення з проведенням державних випробувань комплексів «Нептун» / фото facebook.com/szgurets

Міністерство оборони планує закупити близько 3 тис. ракетних комплексів та ракет до них на суму понад 2 млрд гривень у поточному році.

Як повідомили в Управлінні комунікацій та преси Міністерства оборони, порівняно з 2019 роком фінансування ракетної програми цьогоріч було збільшено на 300 млн грн. Зокрема, у 2020 році сплановано завершення розроблення з проведенням державних випробувань комплексів «Нептун» та «Вільха» і забезпечено їх фінансування у повному обсязі. Після прийняття їх на озброєння буде здійснено закупівля серійних зразків.

Читайте такожВипробували "Акації" та "Гвоздики": ЗСУ провели навчальні стрільби із самохідних артилерійських установок (фото)

Відео дня

Крім того, поінформували у Міноборони, планується закупити близько 3000 ракетних комплексів та ракет до них на суму понад 2,4 млрд гривень з урахуванням державних гарантій.

У Міноборони нагадали, що 18 лютого 2020 року Радою національної безпеки і оборони України схвалено державне оборонне замовлення на 2020 рік (ДОЗ), яким в інтересах Міноборони та на підставі потреб, визначених Генеральним штабом Збройних Сил України, передбачено заходи на загальну суму 21,25 млрд гривень.