Модернізований танк Т-72 / Фото: УНІАН

Сьогодні Київський бронетанковий завод (КБТЗ) передав Збройним силам України останню партію з шести танків Т-72, на яких було проведено доробки з метою покращення їх бойових та технічних характеристик.

Як йдеться в повідомленні у Facebook Генштабу ЗСУ, таким чином КБТЗ завершив поставку танків за державним контрактом з Міністерством оборони України.

Читайте такожУкраїнські військові провели масштабне навчання з відбиття висадки десанту на узбережжі Азовського моря – ООС (фоторепортаж)

Відео дня

За словами представника Командування сил логістики ЗСУ підполковника Олега Гринчака, виконання державного контракту дало змогу провести черговий етап доукомплектування ЗСУ і найближчим часом зазначені танки поповнять бойовий і чисельний склад ЗСУ.

"Ці танки Т-72 є результатом переосмислення досвіду сучасної війни на сході України. Ми комплексно підійшли до ремонту та суттєво покращили тактико-технічні характеристики машин, аби вони краще могли виконувати бойові задачі українських захисників", - зазначив в.о. директора КБТЗ Володимир Синявський.

Наголошується, що покращення характеристик надало змогу збільшити захищеність, мобільність, вогневі спроможності та управління машиною.

Зокрема, фахівці заводу доопрацювали оптику та стабілізаційну систему гармати, покращили загальні ходові характеристики.

Однією з головних особливостей переданих ЗСУ Т-72 є можливість ведення вогню високоточними керованими ракетами "Комбат".

Крім того, оновлений танк Т-72 має сучасні елементи динамічного захисту та прилади нічного бачення з електронно-оптичними перетворювачами третього покоління. На танках також встановлений комплект з цифрової радіостанції та супутникової навігаційної апаратури, які дозволяють підтримувати зв‘язок з піхотними підрозділами, що має величезне значення для взаємодії на полі бою.

У Генштабі додали, що найближчим часом заплановано випробування танка Т-72АМТ, над модернізацією якого продовжує працювати держконцерн "Укроборонпром".