Винищувач МіГ-29 модернізували й передали ЗСУ / фото: Укроборонпром

Державне підприємство «Львівський державний авіаційно-ремонтний завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром», передало Повітряним силам України капітально відремонтований та модернізований винищувач МіГ-29.

Як повідомляє прес-служба ДК «Укроборонпром», фахівці заводу модернізували літак у рамках державного оборонного замовлення та виконали роботи достроково – на місяць раніше.

Читайте такожВійськова допомога від США: Україна хоче удосконалити отримані катери (фото)

Відео дня

«На літак встановили капітально відремонтовані двигуни, новітню електроніку та авіоніку. Міжремонтний ресурс модернізованого МіГ-29 становить 8 років із можливістю його продовження до 12 років», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що винищувач МіГ-29 є основним бойовим літаком Повітряних сил України. Багатофункціональність МіГ-29 дозволяє використовувати його для виконання завдань протиповітряної оборони і для нанесення ударів по наземних цілях.

В «Укроборонпромі» наголосили, що модернізація МіГ-29 направлена на значне підвищення бойових та експлуатаційних характеристик винищувача.

«Літаки отримали більш потужну радіолокаційну станцію, яка дає можливість збільшити дальність виявлення повітряних цілей, а також інтегровану в бортовий радіонавігаційний комплекс систему супутникової навігації. Окрім того, значно розширено можливості контролю і реєстрації функціональних параметрів технічного стану літака, двигуна і ряду бортових систем», - сказано у повідомленні.

Також модернізований МіГ-29 може розвивати швидкість до 2450 км/год, яку забезпечують два турбореактивні двигуни з форсажною камерою. У перелік озброєння винищувача, окрім 30-мм автоматичної гармати, входять цілий спектр ракет типу «повітря-повітря» для ведення повітряного бою на малих та середніх відстанях, а також бомби та блоки некерованих реактивних снарядів для ураження наземних цілей. Окрім того, літак оснащений розвиненою системою радіоелектронної боротьби, яка призначена для індивідуального захисту літака від атак ворожих зенітно-ракетних комплексів та літаків.

За даними концерну, у 2019 році ЛДАРЗ модернізував та передав військовим 6 винищувачів.

Як повідомляв УНІАН, держпідприємство "Харківський бронетанковий завод", яке входить до складу ДК "Укроборонпром", передало Збройним силам України 13 одиниць модернізованої техніки.