ATACMS та F-16 для України: Фейгін заявив про 'рішення' США

Західні ЗМІ пишуть, що Білий дім готовий повернутися до питання постачання далекобійних ракет ATACMS та готуються пришвидшити процес постачання F-16. На ці рішення вплинув бунт ватажка "Вагнера" Євгена Пригожина.

Про це заявив російський правозахисник Марк Фейгін. За його словами, американці побачили слабкість диктатора Володимира Путіна та неспроможність контролювати свою армію.

Фейгін зауважив, що рішення про ATACMS та F-16 обговорювалися у США довго, але остаточно на них вплинуло й те, що наближається саміт НАТО, на якому, ймовірно, не буде важливих рішень щодо членства України в Альянсі. Очевидно, винищувачами та ракетами партнери хочуть компенсувати очікування України.

Відео дня

Далекобійні ракети ATACMS для України - останні новини

Днями The Wall Street Journal повідомив, що США близькі до того, щоб схвалити передачу Україні ракетної системи великої дальності ATACMS. Зазначалося, що ці ракети можуть переломити хід боротьби Києва з російськими окупантами на свою користь, заявили американські та європейські офіційні особи.

У Пентагоні прокоментували цю інформацію, зазначивши, що у відомстві не мають інформації про будь-які плановані на найближчий час рішення з цього питання.

Вас також можуть зацікавити новини: