Сухаревський відповідає за безпілотні системи та розвиток застосування дронів / Колаж УНІАН / Скриншот, МО

Окремі українські пілоти вже тестують пілотні проекти БПЛА зі штучним інтелектом, однак про результати говорити зарано.

Про це розповів заступник Головнокомандувача Збройних сил України Вадим Сухаревський в програмі Управління стратегічних комунікацій Апарату Головнокомандувача ЗСУ "По суті". Розкривати деталі цієї роботи він не може, оскільки це - військова таємниця.

За словами заступника Головкома, на круглий стіл, створений на базі Міністерства оборони, запросили людей, які мають цікаві ідеї в цьому напрямку. Авторів декількох рішень з'єднали з пілотами БПЛА на фронті, вони почали співпрацювати. 

Відео дня

"Ми знаємо, що противник вже пробував таке робити на китайських технологіях. Ми розуміємо, що він від цього зараз відмовився через низку причин. Ми також вивчаємо противника і спостерігаємо за цим, як і він за нами. Тому я не поспішаю видавати ряд моментів", - зазначив він.

Дрони з ШІ на війні: що відомо

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що Велика Британія разом з союзниками планує передати Україну тисячі дронів зі штучним інтелектом. Ці "пташки" можна збивати у ескадрильї, за рахунок чого оператору БПЛА не доведеться керувати кожною окремо.

Передбачається, що за допомогою цих безпілотників українська армія зможе придушити деякі позиції російських загарбників, а також змінити динаміку на фронті.

Вас також можуть зацікавити новини: