Танки Leopard 2 здатні переломити хід війни / фото US Army

Польський генерал Вальдемар Скшипчак, танкіст за фахом, заявив, що танки Leopard 2 - практично досконала зброя. В інтерв'ю "ВВС Україна" він пояснив, що Україні потрібно створити "танковий кулак".

"У зіткненні з цими танками (Leopard 2) російські, включно з їхнім розхваленим Т-14 Армата, не мають шансів", - наголосив генерал.

Він нагадав, що ці танки є у низки країн Європи, і якби кожна з них надала цю техніку, можна було б сформувати два батальйони танків (один батальйон - від 31 до 40 танків - УНІАН.). І тоді б Leopard 2 чинили вплив на перебіг війни з російською армією.

Відео дня

Скшипчак наголосив, що надати Україні навіть 30 танків - це замало. Їй потрібно створити свій "танковий кулак" для звільнення окупованих територій, він має складатися з 350-400 танків.

"Потрібно всім країнам скластися й надати Україні ці танки. Якщо матиме такий "кулак", то українська армія розіб'є російську", - наголосив польський генерал.

У США є великі запаси таких танків, продовжив він. Тому Америка могла б їх дати Польщі, а та - Україні. Скшипчак каже, що для цього потрібне політичне рішення вже просто зараз, тому що Росія готується до нового нападу. 

Поставки Україні танків Leopard

Анджей Дуда 11 січня оголосив, що Польща передасть Україні роту німецьких танків Leopard (14 штук) у рамках міжнародної коаліції. 

Фінляндія минулого тижня заявляла, що готова передати ЗСУ танки Leopard, але для цього потрібен дозвіл Німеччини.

ЗМІ писали, що Німеччина може поступитися в питаннях поставок Leopard 2 Україні, тільки якщо США, своєю чергою, поставлять основні бойові танки типу Abrams.

Україна сподівається отримати від західних партнерів стільки танків Leopard, щоб їх вистачило на формування танкової бригади. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Вас також можуть зацікавити новини: