В Україні вперше буде проведено «День НАТО» / фото УНІАН

У 2021 році планується розширити участь Збройних сил України в оперативній та бойовій підготовці НАТО.

Про це повідомляє управління зв’язків з громадськістю ЗСУ.

Читайте такожУкраїнські екіпажі бойових катерів Island прибули до США (фото)

Відео дня

За словами заступника начальника Головного управління доктрин та підготовки ЗСУ Ігоря Подоляна, кілька заходів будуть ключовими.

"Це оперативно-стратегічний збір, комплекс командно-штабних навчань з всебічного забезпечення за участю командування Сил логістики, командування Сил підтримки, командування Медичних сил ЗСУ, а також стратегічне командно-штабне тренування з командуванням Об’єднаних сил", - сказав він.

Подолян наголосив, що у всіх заходах братимуть участь представники країн-членів НАТО.

"2021 року акцентуватимемо зусилля на поглибленні взаємосумісності з НАТО", - зазначив він.

Також Подолян повідомив, що вперше під час проведення оперативно-стратегічного збору за участю іноземних радників високого рівня та представників офісу НАТО в Україні буде проведено "День НАТО".

У Міноборони зазначили, що головною метою підготовки ЗСУ цього року є забезпечення готовності органів військового управління, підрозділів до виконання оперативних та бойових завдань щодо відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації, продовження переходу на стандарти та процедури підготовки і застосування військ за стандартами НАТО.

Україна-НАТО

Конституцією України закріплено стратегічний курс держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору. З метою забезпечення виконання пріоритетних завдань інтеграції України до НАТО, президентом України затверджено Річну національну програму під егідою Україна — НАТО. Особливу увагу у Програмі приділено переведенню сектору безпеки і оборони України на стандарти НАТО та покращенню взаємосумісності Збройних Сил України зі збройними силами держав — учасниць Альянсу. Однією із цілей Програми є адаптація та використання стандартів НАТО у сфері оборони відповідно до політики НАТО.

Вас також можуть зацікавити інші новини: