Експерти оцінили плани РФ на виробництво балістичні ракети середньої і меншої дальності / фото George Chernilevsky

Командувач ракетними військами стратегічного призначення РФ Сергій Каракаєв заявив, що Росія має необхідну технологічну базу та фахівців, щоб відновити виробництво балістичних ракет середньої і меншої дальності. Аналітики вважають, що навряд чи росіяни перебільшують свої можливості в цьому питанні.

Експерти Defence Express нагадали, що у вересні Росія заявила про замороження проекту "Змійовик" - балістичної ракети, яка повинна була володіти протикорабельними характеристиками. Крім того, до 2017 року в Росії велися роботи в рамках проекту РС-26 "Рубіж" і навіть нібито провели кілька вдалих випробувань, але в підсумку пріоритетним стали крилаті ракети 9м729 "Іскандер-К".

Також СРСР мав на озброєнні до 1990 року ракетний комплекс "Темп-С", балістична ракета якого могла подолати до 900 кілометрів, але ці ракети не були помічені в рамках повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Відео дня

У зв'язку з цим аналітики вважають, що в заяві росіян, можливо, мова йде про легалізацію можливих поставок ракет дальністю до 1000 кілометрів з Ірану або Північної Кореї.

РФ запланувала випробування балістичних ракет - що відомо

Командувач ракетними військами стратегічного призначення РФ Сергій Каракаєв заявив, що російська влада в 2024 році має намір провести випробування семи міжконтинентальних балістичних ракет

За його словами, це "значно збільшить бойові можливості військ для адекватної відповіді на передбачувані загрози нашої країни".

Вас також можуть зацікавити новини: