Росія проведе випробування семи міжконтинентальних балістичних ракет / скріншот

Російська влада в 2024 році має намір провести випробування семи міжконтинентальних балістичних ракет. Москва проінформує Вашингтон про пуски мінімум за 24 години.

"У 2024 році він планується провести сім запусків", - цитує російське пропагандистське агентство "Інтерфакс" командувача ракетними військами стратегічного призначення РФ Сергія Каракаєва.

За його словами, це "значно збільшить бойові можливості військ для адекватної відповіді на передбачувані загрози нашої країни".

Відео дня

"Будуть продовжені роботи з удосконалення маневрених можливостей і скритності угруповання рухомих ракетних комплексів", - заявив російський командир.

При цьому він нагадав, що під час випробувань комплексу "Авангард" з гіперзвуковим бойовим оснащенням пуски проводилися з Ясненського з'єднання в Оренбурзькій області. 

Росія вийшла з Договору про ядерну зброю - останні новини

У лютому 2023 року Росія призупиняє свою участь у договорі про стратегічні наступальні озброєння. Угода передбачала взаємний контроль за ядерною зброєю США і Росії.

У свою чергу Вашингтон зазначив, що договір не передбачає можливості "призупинити" участь - можна тільки вийти, тому Москва порушує договір. При цьому в США запевнили, що не мають наміру нарощувати свій ядерний арсенал.

Вас також можуть зацікавити новини: