Українські моряки прибули на навчання в США / Facebook, Embassy of Ukraine in the USA / Посольство України в США

Екіпажі патрульних катерів класу Island прибули для проведення 10-тижневого курсу підготовки до міста Балтимор (штат Меріленд, США).

Читайте такожСполучені штати передадуть Україні нові бойові катери

Як повідомляє посольство України в США у Facebook, в аеропорту українських моряків зустріли його співробітники, аташе з питань оборони посольства генерал-майор Борис Кременецький та військово-морський аташе капітан першого рангу Сергій Федорчук, представники Берегової охорони США і української діаспори Балтимора.

Відео дня

"На базі Берегової охорони США українські екіпажі будуть навчатися безпосередньо на катерах, які проходять планову підготовку та технічне обслуговування до передачі ВМС Збройних сил України", - йдеться у повідомленні.

Також сказано, що цього року планується передача Сполученими Штатами додатково трьох катерів класу Island у рамках допомоги України у сфері безпеки та оборони.

Facebook, Embassy of Ukraine in the USA / Посольство України в США
Facebook, Embassy of Ukraine in the USA / Посольство України в США

Американські катери для ВМС України

  • Як повідомляв УНІАН, американські патрульні катери класу Island прибудуть в Україну упродовж першого півріччя 2021 року.
  • 18 липня 2020 року міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що США схвалили продаж Україні до 16 патрульних катерів Mark VI і супутнього устаткування.