БРДМ-2 перебуває на озброєнні ЗСУ / фото Укроборонпром

Державне підприємство «Миколаївський бронетанковий завод» достроково виконало державне оборонне замовлення і відновило 50 броньованих розвідувальних дозорних машин БРДМ-2Л1, після чого передало їх Збройним Силам.

Про це повідомляє прес-служба державного концерну «Укроборонпром».

«У процесі модернізації фахівці підприємства поліпшили тактико-технічні характеристики базової машини БРДМ-2. Зокрема, змінили ергономіку машини за рахунок бічних люків посиленим бронюванням, а також встановили тепловізори, сучасні засоби зв'язку і навігації, які відповідають стандартам НАТО», - сказано в повідомленні.

Директор підприємства Юрій Кравченко наголосив, що колектив заводу виконав замовлення достроково навіть у доволі жорстких умовах роботи - на карантині.

«Не заважаючи на всі фейки про нібито заблоковані рахунки підприємства і зриви термінів договорів, факти говорять самі за себе! Миколаївський бронетанковий завод справно працює, незважаючи на фактор пандемії коронавірусу, і стабільно забезпечує військові підрозділи Міноборони України якісною бронетанковою технікою», - цитує директора заводу прес-служба концерну.

Читайте такожУкраїнським морпіхам передали новий броньований катер "Костопіль" (фоторепортаж)

Чим займається «Миколаївський бронетанковий завод»

«Миколаївський бронетанковий завод» - одне з основних підприємств «Укроборонпрому», яке спеціалізується на ремонті й модернізації броньованої колісної техніки для Збройних Сил. Згідно з постановою Кабінету міністрів України від 6 листопада 2019 року №913, підприємство внесено до переліку об'єктів державної власності, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави.

Броньована розвідувально-дозорна машина БРДМ-2 перебуває на озброєнні Збройних Сил України, має підвищену прохідність і призначена для ведення розвідки і супроводу конвоїв, також слугує для розміщення спеціального озброєння.

Вас також можуть зацікавити новини