Навчання такого формату проводяться вперше \ mil.gov.ua

На Миколаївщині розпочався перший етап стратегічних командно-штабних навчань «Об’єднані зусилля - 2020».

Читайте такожRapid Trident 2020: на Львівщині розпочинаються масштабні військові навчання

Українські і британські десантники провели спільні тренування в рамках навчання «Об’єднані зусилля — 2020», повідомляє Служба зв’язків з громадськістю Командування Десантно-штурмових військ Збройних сил України.

Відео дня

Навчання такого формату проводяться вперше і їхня мета — практичне виконання завдань у багатонаціональному середовищі за стандартами та процедурами НАТО, підвищення рівня взаємосумісності підрозділів Збройних сил та наших держав -партнерів, десантного братерства.

«Даний етап навчань розпочався із десантування українських та британських «крилатих піхотинців». Десантування відбувались зі зброєю та спорядженням під прикриттям Військово-повітряних сил ЗС. Увесь особовий склад швидко висунувся до пунктів збору. На маршрутах висування українські та британські десантники виконували різні завдання, зокрема взяття під контроль важливих районів, об’єктів тощо», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що одним із перших, хто десантувався на українську землю разом зі своїм особовим складом, був командир 16-ї десантно-штурмової бригади Збройних сил Великої Британії бригадний генерал Джеймс Мартін.

«Британські та українські десантники діяли по-бойовому, при чому на цілком незнайомій місцевості. Кожен воїн десантувався зі зброєю та спорядженням, боєприпасами, десантним рюкзаком з усім необхідним майном. Після десантування, була швидко та професійно організована оборона майданчика приземлення, налагоджений зв’язок з вищим керівництвом та українським підрозділом ДШВ», - йдеться в повідомленні.

У подальшому підрозділи Десантно-штурмових військ ЗСУ будуть діяти спільно із військовослужбовцями 16-ї десантно-штурмової бригади ЗС Великої Британії під час планових етапів практичних дій навчань в ускладнених умовах тактичної обстановки.

За інформацією британського видання Mirror, це найбільша десантна операція для Британії за останні понад 20 років, адже на Миколаївщині десантувалися понад 450 британських військових.

Військові навчання " Об'єднані зусилля-2020"

  • Стратегічно командно-штабні навчання "Об’єднані зусилля - 2020" проходять у відповідь на проведення Росією навчань "Кавказ-2020".
  • Навчання триватимуть 22-25 вересня під керівництвом головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака.
  • У навчаннях братимуть участь близько 12 тис. військовослужбовців і 700 одиниць техніки.
  • Навчання проводитимуться на єдиному оперативно-стратегічному фоні, який наближений до ймовірного характеру розвитку воєнно-політичної обстановки навколо України. Вперше до навчань будуть залучені військові підрозділи країн-членів НАТО - США і Великої Британії - для спільного виконання навчально-бойових завдань. За проведенням навчань спостерігатимуть до 200 іноземних інструкторів.