Для бронетранспортерів виготовили нову партію кулеметів / Фото УНІАН

Київський завод «Маяк», що входить до складу ДК «Укроборонпром», виготовив нову партію кулеметів для бронетранспортерів.

Як повідомили у прес-службі ДК «Укроборонпром», чергову партію з 5 кулеметів відвантажено для бронетранспортерів, що виготовляються на Харківському конструкторському бюро з машинобудування імені O.O. Морозова (ХКБМ).

Завод «Маяк», що спеціалізується на розробці та виготовленні стрілецької та артилерійської зброї, є співвиконавцем державного контракту ХКБМ та Міністерства оборони. Розблокування та відновлення цього контракту дозволило стабілізувати роботу підприємства та повністю відновити виготовлення кулеметів, а також інших видів зброї, йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожВеликий схрон військової техніки та озброєння виявили на сході України (фото)

«Відновлення виробництва всіх видів зброї на заводі «Маяк» триває. Ми вже повністю налагодили виготовлення кулеметів для бронетранспортерів і зараз поступово нарощуємо темпи їх виробництва», - зауважив директор заводу Віктор Квас.

В «Укроборонпромі» нагадали, що перші відвантаження військовим бронетехніки після відновлення робіт за контрактом відбулися у грудні 2019 року. На сьогодні ХКБМ, «Маяк» та інші співвиконавці виконали 60% державного контракту.

Як повідомляв раніше УНІАН, Державне підприємство «Миколаївський бронетанковий завод», що входить до складу Державного концерну «Укроборонпром», передало Міністерству оборони України п'ять капітально відновлених броньованих розвідувальних дозорних машин з покращеними характеристиками.