Кім Чен Нам був убитий в аеропорту Куала-Лумпура / Twitter/ takashirokun1

Держдепартамент США оголосив про введення санкцій против КНДР за вбивство брата північнокорейського лідера Кім Чен Нама за допомогою хімічної зброї.

Про йдеться в заяві Державного департаменту США.

"22 лютого США прийшли до висновку у відповідності до Закону про ліквідацію хімічних речовин та боротьби з біологічною зброєю від 1991 року, що уряд Північної Кореї використовував бойову отруйну хімічну речовину VX для вбивства Кім Чен Нама в аеропорту Куала-Лумпура", - йдеться в заяві.

Відео дня

Читайте такожЗМІ: убитий в аеропорту Куала-Лумпура брат Кім Чен Ина ніс з собою протиотруту

Нові обмежувальні заходи доповнюють вже діючі санкції, які США ввели раніше, щоб припинити незаконні дії Пхеньяну. Вони вступили в силу з 5 березня 2018 року.

"США рішуче засуджують застосування хімічної зброї для скоєння вбивства", - наголошується в заяві.

У США назвали цей інцидент "публічним проявом неповаги" до норм проти застосування хімічної зброї, який ще раз демонструє "нерозсудливий характер" Північної Кореї.

"Ми не можемо дозволити собі терпіти північнокорейську програму зброї масового знищення будь-якого виду", - додали в Держдепі.

Кім Чон Нам був убитий 13 лютого в аеропорту Куала-Лумпура. За даними поліції Малайзії, дві дівчини облили чоловіка нервово-паралітичним отруйною речовиною VX, і протягом 20 хвилин він помер.