Иллюстрация REUTERS

Із Східної Гути, яка перебуває в облозі урядових військ, евакуйовано ще 2872 цивільні особи та бійців опозиційних угруповань.

Читайте такожУ Росії розповіли, скільки зразків зброї вони випробували на сирійцях

Про це повідомляє Anadolu.

Відео дня

Дванадцята автоколона з евакуйованими Східної Гути досягла підконтрольної противникам президента Башара Асада провінції Ідліб на півночі Сирії, повідомляє агентство Анадолу.

Серед евакуйованих - 644 жінки і тисяча сімдесят дві дитини. Біженців буде розміщено в таборах в Ідлібі і на заході Алеппо.

Гарантом домовленості щодо евакуації з населених пунктів Арбін, Земелка та Айн Терма в передмісті сирійської столиці виступила Росія.

Війна в Сирії почалася в березні 2011 року, коли мирні демонстрації протесту переросли в збройний конфлікт після того, як військові відкрили вогонь по демонстрантах.

За даними ООН, під час конфлікту загинули понад 400 тисяч осіб, понад 10 мільйонів були змушені покинути свої помешкання. Майже 5 мільйонів осіб знайшли притулок за межами країни.

Як повідомляв УНІАН, з лютого цього року війська режиму Асада проводять велику наступальну операцію в передмісті Дамаска, Східної Гути, яка перебувала під контролем опозиції з 2012 року.

Західні уряди й ООН закликали режим Асада та його союзників, включно з Росією, припинити наступ, жертвами якого стали понад 1 тисяча мирних жителів, зокрема 215 дітей.

24 березня режим Асада заявив про відновлення контролю над розташованим в анклаві Східна Гута містом Хараста, яке раніше контролювали бійці опозиції.

Переходу Харасти під контроль військ Асада передувала евакуація з міста останньої групи бійців ісламістського угруповання "Ахрар аш-Шам" та членів їх родин.

Це сталося в рамках досягнутої раніше угоди із режимом Асада про вихід повстанців з міста гуманітарним коридором в обмін на гарантії безпеки. Бійців опозиційного до режиму Асада угруповання перевезли до районів північно-західної провінції Ідліб, яка перебуває під контролем опозиції.