Ілюстрація / REUTERS

Міністерство юстиції США оголосило про звинувачення п'ятьом росіянам і трьом сирійцям у відмиванні кількох мільйонів доларів на користь російської компанії, яка знаходиться під американськими санкціями.

У заяві американського Мін'юсту йдеться, що звинувачення пов'язані, зокрема, з поставками авіаційного палива в Сирію і переказом грошових коштів в Сирію, повідомляє "Новое время".

Звинувачення пред'явлені співробітникам російської компанії Совфрахт Івану Окорокову, Іллі Логінову, Карену Степаняну, Олексію Конкову і Людмилі Шмельковій, а також трьом громадянам Сирії - представнику Совфрахта Ясеру Насеру і паливним інспекторам в сирійському порту Баніяс Фаріду Бітару і Габріелю Бітару.

Відео дня

Читайте такожМосква дорікнула Вашингтону за те, що санкції зіпсували Росії два головних свята

Якщо фігурантам винесуть обвинувальний вирок, їм будет загрожувати тюремне ув'язнення на термін до 25 років, штрафи, а також конфіскація майна.

Міністерство юстиції США не повідомило, де саме перебувають обвинувачені нині та коли постануть перед судом.

У вересні 2016 року Мінфін США ввів щодо Совфрахта обмеження за порушення режиму санкцій проти Криму. Компанії, зокрема, заборонили проводити доларові операції без особливого дозволу влади США. В травні 2017 року США заблокували два перекази на суму майже 3 мільйони доларів, пов'язаних з поставками до Сирії авіаційного палива.