REUTERS

Соцмережа Twitter заблокувала два акаунти, пов`язані з 12 російськими шпигунами, звинуваченими у втручанні в американські президентські вибори 2016 року.

Як повідомляє Reuters, у п`ятницю велике федеральне журі (federal grand jury) звинуватило 12 російських офіцерів розвідки у зламі комп’ютерної мережі Демократів у 2016 році.

Читайте такожTwitter заборонив рекламу антивіруса "Касперського"

Відео дня

Після цього у Twitter повідомили, що заблокували акаунти @DCLeaks_ and @Guccifer_2, які фігурують у обвинувальному акті. Звинувачення стверджує, що зловмисники злили через «фейкових онлайн-персонажів» DCLeaks та Guccifer 2.0. десятки тисяч вкрадених електронних листів та документів.

У заяві представника Twitter зазначено, що облікові записи було заблоковано через зв'язок з мережею акаунтів, які раніше були заблоковані за порушення правил соцмережі.

Як повідомляв УНІАН, 13 липня в США 12 співробітникам російської розвідки висунули звинувачення у скоєнні хакерських атак на ресурси Демократичної партії під час проведення президентської виборчої кампанії в 2016 році.

У МЗС РФ вважають, що цими звинуваченнями в США намагаються "зіпсувати атмосферу перед російсько-американським самітом".