Ілюстрація / REUTERS

У Сполучених Штатах Америки 12 співробітникам російської розвідки висунули обвинувачення у вчиненні хакерських атак на ресурси Демократичної партії під час проведення президентської виборчої кампанії у 2016 році.

Про це йдеться у повідомленні Департаменту юстиції США.

В обвинуваченні йдеться про 12 росіян, які вчинили федеральний злочин, спрямований на втручання у президентські вибори в США у 2016 році. Усі 12 росіян є членами Головного розвідувального управління Російської Федерації (Головного управління Генерального штабу збройних сил РФ).

Відео дня

Читайте такожСпецпрокурору США у "російській справі" можуть відмовити в можливості поставити запитання Трампу особисто

Зокрема, стверджується, що вони докладали значних зусиль для хакерського зламу комп'ютерних мереж Демократичної партії - Демократичного національного комітету, комітету Демократичної партії з виборів до Конгресу, а також ресурсів, що пов’язаних з кандидатом у президенти від Демпартії Гіларі Клінтон.

Отримана російськими офіцерами розвідки інформація була розповсюджена в інтернеті під іменами "DCLeaks" та "Guccifer 2.0".

Зазначається, що викрадена інформація була опублікована з метою втручання у президентські вибори в США. Обвинувачені зареєстрували у всесвітній мережі домен DCLeaks.com і пізніше поступово опублікували на цьому сайті тисячі викрадених листів і документів. На цьому ресурсі росіяни називали себе "американськими хактивістами" та використовували фальшиві акаунти у Facebook і Twitter для популяризації веб-сайту.

Читайте такожПов'язаний з розвідкою РФ помічник Манафорта є ключовою фігурою в розслідуванні - АР

Зокрема, обвинувачуються Віктор Нетикшо, Борис Антонов, Дмитро Бадін, Іван Єрмаков, Олексія Лукашев, Олексій Моргачев, Микола Козачек, Павло Єршов, Артем Малишев, Олександр Осадчук, Олексій Потьомкін і Анатолій Ковальов. Стверджується, що вони працювали у двох підрозділах Головного розвідувального управління РФ.

Як відомо, розслідуванням можливих зв'язків виборчого штабу нинішнього президента США Дональда Трампа з представниками Росії, а також передбачуваного втручання Москви у президентські вибори в США 2016 року, почали займатися спеціальний комітет Конгресу США, Федеральне бюро розслідувань та спецпрокурор Роберт Мюллер. Американські спецслужби впевнені, що російська влада стоїть за хакерськими атаками на сайти Демократичної партії та передвиборної команди кандидата від цієї партії Клінтон з метою вплинути на результат виборів. Трамп багаторазово відкидав звинувачення в тому, що між його людьми і представниками РФ були якісь домовленості.