Пентагон \ REUTERS

Пентагон у рамках розвитку космічних військ США займеться розробкою альтернативних систем глобального позиціонування і навігації, які будуть використовуватися там, де не працює супутникова система GPS.

Читайте такожПентагон виділив $800 мільйонів на підводні безпілотні апарати

Плани оборонного відомства наводяться в звіті Пентагону про перспективи розвитку американських космічних сил, передає kommersant. Про які конкретно системи йде мова і в які терміни вони можуть бути розроблені, Пентагон не уточнює.

Відео дня

Згідно з документом, військові США мають намір створити чотири підрозділи в міністерстві космічних сил: агентство з розвитку космосу, космічні сили реагування, бойове командування, а також департамент, який об'єднує низку допоміжних структур. У завдання останнього будуть входити: рекрутинг, фінансовий менеджмент, логістика, найм співробітників.

Президент США Дональд Трамп 18 червня дав доручення сформувати національні військово-космічні сили. Віце-президент США Майк Пенс пізніше заявив, що до 2020 року США сформують у структурі Пентагону міністерство космічних сил.