REUTERS

Про це повідомляє РІА «Новости».

Ізраїльські ЗМІ раніше писали про те, що обидві країни ведуть переговори про умови придбання багатоцільових корветів для охорони прибережних вод Середземного моря і розташованих там газодобувних платформ. Сума операції оцінюється пресою приблизно в мільярд євро.

"Сьогодні я радий оголосити, що три дні тому ми поповнили наш оборонний потенціал важливим компонентом. Ми купили чотири нові кораблі "Саар" на додаток до підводних човнів, які будуються для наших військово-морських сил", - сказав Нетаньяху на церемонії випуску курсантів льотного училища.

Відео дня

На озброєнні ВМС Ізраїлю є три корвета американської побудови класу "Саар-5". Це найбільші бойові кораблі в складі флоту. До класу "Саар-4" і "Саар 4,5" належать ракетні катери. Раніше в Німеччині Ізраїль купив шість дизель-електричних підводних човнів класу "Дельфін", чотири з яких вже надійшли на озброєння.

Читайте такожІзраїль завдав ударів по сектору Газа у відповідь на стрілянину снайперівПридбання зброї частково субсидується німецькою урядом. Місцева газета "Гаарец" пише, що нові надводні кораблі дістануться Ізраїлю зі знижкою в 300 мільйонів євро. "Я хотів би подякувати канцлеру Німеччини Ангелі Меркель за її прихильність до нашої безпеки і постійну допомогу в її зміцненні", - сказав Нетаньяху.