Колпаков також підтвердив, що попросив скласти повноваження  / facebook.com/ivan.kolpakov

Головного редактора російського інтернет-видання Meduza Івана Колпакова відсторонили від роботи після звинувачень у домаганнях.

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі з посиланням на двох людей, знайомих з ситуацією.

За даними співрозмовників Бі-бі-сі, інцидент стався після загальної конференції Meduza у жовтні цього року у Ризі. Об'єктом домагань з боку Колпакова нібито стала дружина одного із співробітників редакції. Джерела кажуть, що свою поведінку головний редактор супроводжував коментарем, що йому за це нічого не буде.

Відео дня

Читайте такожКомпанія Google виплатила $90 мільйонів звільненому творцю Android і змовчала про харасмент - NYT

Після відсторонення Колпакова обов'язки головного редактора Meduza буде виконувати генеральний директор видання Галина Тимченко, яка займала цю посаду з моменту заснування видання у 2014 році і до січня 2016 року.

Тимченко підтвердила Бі-бі-сі, що Колпаков відсторонений від роботи, але не відповіла на питання, чи пов'язано це з домаганнями.

"Деякий час тому стався неприємний інцидент. Івана звинуватили в неналежній поведінці. Іван Колпаков сам попросив мене на час зняти з нього обов'язки головного редактора для того, щоб рада директорів розібралася в ситуації і винесла зважене рішення", - розповіла Галина Тимченко.

Колпаков також підтвердив, що попросив скласти повноваження через звинувачення у "неналежній поведінці". Інші коментарі він пообіцяв дати після ради директорів, на якій повинні розглянути цю ситуацію. Рада директорів має зібратися у першій декаді листопада.